2008. június 22., vasárnap

Sertéskaraj sült paradicsommal, sült krumplival

Jaj, majdnem elfelejtettem ezt a remekművemet feltenni, annyira semmiség.

A Múzeumok Éjszakájára mentünk unokatesómmal, és indulás előtt összeütöttem gyorsan valami vacsorát, hogy bírjuk az éjszakát.

Először megpucoltam személyenként 2 közepes krumplit, hosszúkásra vágtam és beletettem a forró olajba. Pár szelet karajt kiklopfoltam - sajnos ezt nem lehet megúszni, mert néha olyan mint a beton. Ez most nagyon finom puha volt. Sóval, borssal megszórtam, olivaolajban megsütöttem, mindkét oldalát addig, amíg szép pirosas nem lett. A visszamaradt olivaolajban két felkarikázott paradicsomot is megsütöttem, amit előzőleg szitén megszórtam sóval, borssal. A tányéron megszórtam friss bazsalikommal és mire ezekkel kész voltam, a sült krumpli is elkészült. Ezt szerencsére megeszik a gyerekek is!

2 megjegyzés:

éva írta...

Még nem is írtam, hogy milyen isteni volt és szinte percek alatt kész lett. Nagyo ízlett, köszi

Andi írta...

Nagyon szívesen! Egészségedre!