2008. június 18., szerda

Lecsó

Ica már úgyse hinné el, hogy ma sem főztem semmit, ezért nem mertem fényépezés nélkül leülni vacsorázni.


Utolsó pillanatban döntöttem el, hogy lecsó lesz, egész nap többféle kaja kavargott a fejemben. Elég sok szempontot kell figyelembe venni, mielőtt nekiállok vacsit készíteni: a legfontosabb, hogy Toma is megegye, mert ha nem, kétfélét kell főznöm. Erre ma nem volt idő, mert dolgoznom kellett itthon is. A másik fontos szempont, hogy olyan kaja legyen, amiből tudok vinni holnap ebédet, és a legutolsó szempont, hogy gyorsan meglegyen. Ezért döntöttem a lecsó mellett.


Gondolom, mindenki tud lecsót főzni, sőt van valami speciális receptje. Én a tesómtól tanultam ezt a verziót, ami úgy van, hogy valamennyi paradicsom (fél kiló) és kétszer annyi paprika kell bele (1 kiló). Most rizses lecsó készült, úgyhogy kicsit több paradicsom volt, plusz a rizs, plusz virsli.


Kis olajon szalonnát olvasztottam, csak a diétám kedvéért, majd a szalonnadarabokat kivettem. A visszamaradt szalonnaízesítésű olajra három fej karikára vágott hagymát dobtam, megdinszteltem. Szokás szerint elfelejtettem pirospaprikával megszórni, rögtön a paradicsomot tettem a hagymára, és annyi időt kaptak a paradicsomok, amíg karikáztam a paprikákat. Mielőtt a paprikát beledobtam volna, belekevertem valamennyi (Ica hallod?) rizst, egy kis sót, cukrot. Végül 8 szál füstli virslivel koronáztam meg a művet és természetesen visszatettem a korábban megpirított szalonnadarabokat.




Nagy szerencsémre Toma is megette. Nagyon rendes gyerek!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

This is a nice blog. I like it!

Andi írta...

Thank you very much :-)

csincsilla írta...

Irtó rendes vagy! És nagyon csinos a terített asztal, ezentúl terítésben is utazunk?
Természetesen a lecsót egészen másképp kell főzni, majd néhány hét múlva leírom :)
És várom a hétvégi menüsort, vasárnap este ellenőrzöm :)

Névtelen írta...

Köszönjük szépen a lekvárt és a kosarat is vihhi!!!

Névtelen írta...

és írjuk be, hogy az eperlekvár már nem keresi, hanem megtalálta gazdáját, vikit + ercsit + poczakt :)meg hogy tata ügyesen elvitte a lakásodból (nehogy má ne szerepeljek egy mondatba!) :)

Andi írta...

khm... kapjátok bé!

Névtelen írta...

jó, de mink választjuk ki, hogy mit! :)