2008. június 25., szerda

Hagymás-sonkás-sajtos táska

Nem és nem és nem! Eldöntöttem, hogy ma nem főzök külön a gyerekeknek, azt eszik ami van! De amikor megláttam ezt a két szegényt a Burger Kingben töltött első munkanapjuk után összeomolva, fáradtan, megbántva, hát már vettem is elő a mélyhűtőből a leveles tésztát, hogy kedveskedjek nekik valami finommal, amit igazán szeretnek.


A recept innen van, itt lépésről lépésre megnézhető, hogy készül. Nem nagyon változtattam rajta, pedig van néhány ötletem, hogy mivel lehetne még tölteni ezt a táskát. Persze én apróbbra vágom a sonkát és a sajtot is kisebb lyukú reszelőn reszelem. :-)


Kell hozzá egy csomag mélyhűtött leveles tészta, ebben a melegben nagyon gyorsan felolvadt. Kell még bármennyi sonka, sajt, hagyma - én most újhagymát és póréhagymát tettem bele, de szerintem még vöröshagymával is finom.


Kinyújtom a levestésztát akkorára, hogy 6 db téglalapot tudjak vágni, a téglalapokat csak gondolatban elfelezem, az egyik felére halmozom az előzőleg egy tálban összekevert, vékony csíkokra vágott sonkát, picire vágott hagymát és reszelt sajtot, amire még egy kis sót és borsot is szórtam. A téglalap másik felét éles késsel be kell vagdosni, hogy sütés után ott lehessen bekukucskálni, milyen gyönyörűen olvadozik a sajt. A töltelékhalomra ráhajtom a téglalap kilyukasztgatott felét, villával összenyomkodom, majd egy felvert tojással megkenem. 200 fokos sütőben ilyen szép pirosra sütöm.

Paradicsommal, koviubival, kecsöppel, majonézzel, hidegen, melegen, aznap, másnap, mindenhogy finom.

Lehet még tölteni szerintem gombával, paradicsommal, bolonyai szósszal, milánói szósszal, cukkínivel, padlizsánnal, variálni lehet füstölt sonkával, füstölt sajttal, de sajnos még egyiket sem próbáltam ki, mindig ezt a jól bevált verziót csinálom, mert annyira szeretik.

A képeket az egyik boldoggá tett "megtört" gyermek készítette. Köszönöm!

2 megjegyzés:

éva írta...

És ez lesz a második fogás a tárkonyos leves mellé. Remélem jó lesz a leveles tészta, mert volt hogy olyan nehéznek éreztem mint egy kő. Biztos jó vékonyra kell nyújtani?..
Tök jól néz ki és imádom az ilyen pofás de egyszerű (mások által konyhatechnikai bravúrnak vélt) ételeket. Lehet villogni!! :-))

Andi írta...

Egyszerre ennyit akarsz főzni? (Tárkonyos leves kiflivel és utána leveles tészta). Megőrültél?
Azt a leveles tésztát szeretem, amelyiknek a dobozán egy nyújtófa van. Az tuti nem zsíros! Matchban biztosan van, ott szoktam venni. Nagyon vékonyra kell nyújtani!
Tényleg lehet vele villogni, mert finom is :-)