2008. június 13., péntek

Cseresznyés klafuti, a klasszikus :)



Irtó rondák a fényképek, de ki akartam próbálni, hogy milyen képeket csinál a telefonom, hogy ne kelljen kínlódni a fényképezőgéppel, de akkor megállapítom, hogy szarokat. De be akarom tenni a képeket, mert szerintem egy rossz kép is sokat segít, hogy legalább tudja az ember, hogy milyennek kell lennie a kajának. Legközelebb jobb képeket hozok :)

Na, akkor a klafuti: ez tulajdonképpen egy sűrű, tejszínes palacsintatészta, gyümivel megszórva és sütőben megsütve, gyors és finom. Az állaga valahol a kevert sütik és a puding között van. Más gyümivel is jó, nem csak cseresznyével, de hát ez az igazi :)

Recept (mennyiségek szemre, majd andika grammozik): három egész tojást össze kell keverni habosra, csipet sóval, egy zacsi Oetker bourbon vaníliás cukival (nem keverendő össze a műanyagból készült egyéb vanilincukrokkal, amik nagyon egészségtelenek), 4 evőkanál kristálycukorral. Beleszórunk 6 evőkanál lisztet, és még hozzáöntünk 3 dl folyadékot, ami tej+tejszín, tetszőleges arányban. Jó sűrű palacsintatésztát kapunk, egyértelműen folyékony cucc. Ezt beleöntjük egy kivajazott fodros tortaformába (persze, más is jó, ha ez nincs, de ez áll jól neki), és megszórjuk kb. 3/4 kg kimagozott (avagy kimagozatlan) cseresznyével. Forró (nálam 230 fok, Andikánál kevesebb) sütőben aranybarnára sütjük, porcukival megszórjuk (ha nem felejtettél el venni már két hete), és felfaljuk.

6 megjegyzés:

Andi írta...

Na igen, ezt a "tetszőleges arányban", ezt nem bírom! Így nem lehet!

csincsilla írta...

Hát, nem akartam leírni az összes varit. De a kedvedért:
1 dl tej + 2 dl tejszín
1,5 dl tej + 1,5 dl tejszín
2 dl tej + 1 dl tejszín

Valamint ezek egyéb változata :)

Andi írta...

Köszi, ez már jobb, de melyik? :-))

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
éva írta...

Hello! Megcsináltam a klafutit de szerintem nem jó az elnevezése mert inkább gumisüteménynek kéne nevezni. Mire elfogyott az egész tepsi sikerült megbarátkoznom vele de sokáig azon tűnödtem vajon nem lett volna egyszerübb csinálni egy nagy adag tojásrántottát, megcukrozni és gyümölcsöt dobni bele. Lehet, hogy az eredmény hasonló lett volna. Na mindegy, éjjel még felkeltem az utolsó szeletért és tisztára úgy éreztem magam mint nigella.... ez is örömmel töltött el. Köszönöm a receptet.

csincsilla írta...

Kedves Éva!
Sajnálom, hogy gumi lett, persze, ha szereted így, akkor örülök neki :) Azt hiszem, nem természetes tulajdonsága a gumiszerűség, gondolom, a folyékonyság és a sütimagasság változtatásával el lehet vinni a piskótásabb irányba :) Ha szükség van rá :)